Henri Vanhuffel

Eerbetoon aan

club-henri-vanhuffel

socialistische burgemeester van Koekelberg tot 1926

Zoals elk jaar zal het College van Burgemeester en Schepenen op 11 november een groet brengen het monument voor het gemeentehuis waar de gesneuvelden en slachtoffers van de wereldoorlogen herdacht worden. Daarna gaan we naar de gemeentelijke begraafplaats (Kasterlindenstraat in Dilbeek). Ook daar worden de graven van de gesneuvelde soldaten geëerd, en daarna worden bloemen gelegd bij de graven en het columbarium waar de overleden burgemeesters van Koekelberg rusten. Even traditiegetrouw leggen de leden van de Club Henri Vanhuffel samen met de socialistische mandatarissen bij die zelfde ronde de bloemen neer die bestemd zijn voor oud-burgemeester Henri Vanhuffel.

Henri Vanhuffel was na een 40-jaar lang parcours als gemeenteraadslid de eerste socialistische burgemeester van de Brusselse agglomeratie. Hij overleed in 1926.

Zijn actie inspireert ons nog tot vandaag. Wij zullen deze plechtige momenten dus zeker bijwonen, en na het bezoek aan net kerkhof volgt een gemoedelijk samenzijn in taverne/resto Kasterlinden (rechtover het kerkhof) waar schepen Dirk Lagast en clubvoorzitter Robert Delathouwer alle nieuwsgierigen met plezier zullen vertellen over het militante leven van deze socialistische figuur.

Rendez-vous op zaterdag 11 november 2017 om 14.10u (stipt) voor het gemeentehuis

 

Info Club Henri Vanhuffel bij robert.delathouwer@telenet.be of via 0476 258 458

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.