De Cabosse op het Simonisplein – La Cabosse à la Place Simonis

De Cabosse ligt op een paar stappen  van Belgian Chocolate Village en brengt hulde aan een buurt waar chocolade een prominente plaats inneemt.

De fontein bestaat uit vier grote waterstralen en een kunstwerk in de vorm van een cacaovrucht, gemaakt uit 200 driehoeken van roestvrij glanzend gepolijst staal. De cacaovrucht zelf wordt  ‘gedragen’ door 80 kleine waterstralen. Zo lijkt het alsof de vrucht boven het water zweeft. De reflecties van het kunstwerk, de weerspiegeling van het water en de verlichting van de fontein zullen de openbare ruimte een nieuwe uitstraling geven. De fontein wordt een nieuw herkenningspunt van Koekelberg, legt de link met de geschiedenis van de gemeente en zorgt voor ervoor dat omgeving rond het Simonisstation en het Elisabethpark een fijne plek is om rond te wandelen, te winkelen of iets te drinken.

Het kunstwerk is de kers op de taart van de herinrichtingswerken aan het Simonisplein in het hart van Koekelberg dat niet alleen extra aantrekkingskracht genereert voor de omliggende handelszaken en horeca, maar dat ook erkenning toont voor het industriële patrimonium van Koekelberg en van ons chocolademuseum,  de Belgian Chocolate Village.

De Cabosse wordt ingehuldigd op 30 juni 2017 en werd gefinancierd door minister Pascal Smet.

cabosse

La Cabosse est installée à quelques centaines de mètres du Belgian Chocolate Village et rend hommage à un quartier où le chocolat a une place prépondérante.

Visible depuis les différentes rues débouchant sur la place, la fontaine sera dotée de 4 jets d’eau. Entre l’eau, la lumière et les reflets, l’œuvre réalisée offrira une nouvelle atmosphère à l’espace public. Car la cabosse sera « soutenue » par 80 petits jets d’eau. Constituée de 200 triangles en acier inoxydable poli et brillant, la Cabosse semblera portée par l’eau et devrait intriguer les passants et devenir rapidement un repère pour ce quartier.

Cette œuvre artistique conclut les travaux d’embellissement de la Place Simonis située au cœur de Koekelberg. L’ouvrage finalise cette rénovation urbaine non seulement avec atout d’attractivité pour les commerces et l’horeca environnants,  mais est une reconnaissance du patrimoine industriel koekelbergeois et le Belgian Chocolate Village.

La Cabosse sera inauguré le 30 Juin 2017 et a été financé par le ministre Pascal Smet.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s