Demain

Op maandag 28 november toont het gemeentebestuur van Koekelberg de film ‘Demain’ (2015). Een film van Mélanie Laurent en Cyril Dion dat toont dat het anders kan: ecologische, economische en sociale crisissen kunnen opgelost worden! TINA is out. TAPAS is de weg: There Are Plenty of Alternatives. 

Een team van vier cineasten trok naar 10 verschillende landen. Ze tonen alternatieven.

Stadslandbouw werkt: het is duurzaam omdat het voedsel dichtbij de verbruikers geproduceerd wordt en het brengt groen in de stad, dus ook zuurstof, letterlijk en figuurlijk.

Democratie werkt als de beslissingsmacht niet enkel bij de politici ligt maar bij alle participanten van de maatschappij.

Ecologie en economie zijn niet aan elkaar tegengesteld.  Samenwerking leidt tot een maatschappij waar het leven goed is.

Ook onderwijs mag niet ontbreken in dit rijtje.  Kinderen zijn immers de burgers van morgen.

Indien al de initiatieven die in deze film getoond worden op wereldvlak toegepast worden, dan kunnen we negatieve tendensen ombuigen.

Zo wordt onze planeet niet alleen leefbaar gehouden maar verdwijnt ook de tegenstelling tussen mens en natuur, omdat die dan samenwerken.

De film wordt vertoond in het kader van het feest van de burgerzin op maandag 28 november 2016 om 19.30u (deuren open om 18.30u) in zaal Cadol, F. Delcoignestraat 25. Na de voorstelling volgt een debat met Jean-Pascal van Ypersele.

Gratis toegang.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s