Hulde aan Henri Vanhuffel

henrivanhuffel
Henri Vanhuffel (1869-1926)

Zoals elk jaar zal het College van Burgemeester en Schepenen op 11 november een groet brengen het monument voor het gemeentehuis waar de gesneuvelden en slachtoffers van de wereldoorlogen herdacht worden.

Daarna gaan we naar de gemeentelijke begraafplaats (Kasterlindenstraat – Maricollendreef aan de grens tusssen Sint-Agatha-Berchem en Dilbeek). Ook daar worden de graven van de gesneuvelde soldaten geëerd, en daarna worden bloemen gelegd bij de graven en het columbarium waar de overleden burgemeesters van Koekelberg rusten.

Even traditiegetrouw leggen de leden van de Club Henri Vanhuffel samen met de socialistische mandatarissen bij die zelfde ronde de bloemen neer die bestemd zijn voor oud-burgemeester Henri Vanhuffel.

Henri Vanhuffel was, na een veertig jaar lang parcours als gemeenteraadslid, de eerste socialistische burgemeester van de Brusselse agglomeratie geworden. Hij overleed in augustus 1926, en een maand later (op 20 september) werd het gemeenteplein omgedoopt tot Henri Vanhuffelplaats. Hij woonde zelf op het plein in het het nummer 8.

Het is 90 jaar geleden dat de man ons verliet. Zijn actie inspireert ons nog tot vandaag: hij zorgde onder meer voor de eerste week betaalde vakantie voor het gemeentepersoneel in de Brusselse agglomeratie.

Wij zullen deze plechtige momenten zeker bijwonen, en na het bezoek aan de begraafplaats volgt een gemoedelijk samenzijn in taverne/resto Kasterlinden waar schepen Dirk Lagast en clubvoorzitter Robert Delathouwer alle nieuwsgierigen met plezier zullen vertellen over het militante leven van deze socialistische figuur.

Rendez-vous op vrijdag 11 november 2016 om 14.10u voor het gemeentehuis.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s