Bar Eliza doet Elisabethpark bruisen

Het is al de hele zomer gezellig druk bij bar Eliza, de nieuwe bar en ontmoetingsplek in het Elisabethpark. Bar Eliza is vooral in trek bij Nederlandstalige Brusselaars. “Maar liefst willen we zo meertalig zijn als Brussel.” Festival Plazey bewijst het al jaren: een leuk initiatief in het Elisabethpark, daar komt volk op af.

spread-338126-2 

“We kregen op Plazey regelmatig te horen dat ons evenement gerust wat langer mocht duren dan drie dagen”, zegt Aäron Willem, een stafmedewerker van gemeenschapscentrum De Zeyp die een deel van de organisatie van Bar Eliza op zich neemt.

“Samen met gemeenschapscentrum De Platoo besloten we om vanuit Plazey iets nieuws uit te werken dat de hele zomer zou zorgen voor sfeer en gezelligheid in het Elisabethpark. Het paviljoen in het park leek ons de ideale plek, want dat lag er al jaren vervallen bij, en we kregen daarvoor ook toestemming van eigenaar Leefmilieu Brussel. De bal ging echt aan het rollen toen een buurtbewoner voorstelde om geld in te zamelen via crowdfunding. Dat was een schot in de roos. We kregen zelfs meer dan de 15.000 euro waarop we mikten.”

 

Uitsluitend Nederlandstalig

Bar Eliza ging begin deze zomer open en vond meteen zijn publiek. Een zowat uitsluitend Nederlandstalig publiek, wat best uitzonderlijk is in het Brusselse.

“Dat is geen bewuste keuze, we willen net zo meertalig zijn als Brussel. Maar blijkbaar is het voor gemeenschapscentra niet makkelijk om los te komen van dat Nederlandstalig imago. We proberen om een diverser publiek aan te trekken, bijvoorbeeld door de Franstalige muzikanten die we regelmatig in het park ontmoeten bij ons een podium te geven.”

Bar Eliza is veel meer dan een café met terras. “Elke donderdag is er een concert, vaak van een groep uit de buurt. Op zaterdag is er telkens een yogasessie, en op woensdag is er ‘taarten en kaarten’, waarbij we eerder mikken op senioren. Daarnaast organiseren we ook verschillende workshops voor kinderen.”

 

Vervolg?

Met het succes van bar Eliza rijst de vraag of er die ook een vervolg krijgt na de vakantie. “We hebben nog geen tijd gehad om te evalueren. Sowieso hebben we momenteel enkel toestemming voor deze zomer.”

 

Bron: Yves Coudron in : “Het Nieuwsblad”, 25 juli 2016

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s