Sportfestival Spectrum

Scholengemeenschap SPECTRUM (Jette, Koekelberg, Sint-Agatha-Berchem, Vorst) laat meer dan 1700 kinderen genieten van een driedaags schooloverschrijdend sportevenement in sportcentrum Victoria te Koekelberg op 2, 3 en 4 mei 2016.

DSC_0031 (1).JPGTien sportleerkrachten hebben zich, samen met een expert van de Stichting Vlaamse Schoolsport, meer dan een half jaar nagedacht om de 831 kleuters en 905 lagere schoolkinderen van verschillende sportactiviteiten te laten genieten, zoals boogschieten, Jitsu, maar ook badminton of basket. Naast de leerkrachten zorgden ook Brussels Brazilian Jiu Jitsu Academy, Handboogliga en de lerarenopleiding van de Erasmushogeschool voor extra omkadering.

Robert DELATHOUWER, voorzitter van het beheerscomité is terecht fier op de onderwijsteams. Afzonderlijk zouden de zeven scholen onmogelijk een dergelijk programma kunnen realiseren. Maar door de handen in elkaar te slaan is het wel gelukt om op het niveau van scholengemeenschap Spectrum een schitterend aanbod uitwerken voor de leerlingen.

DSC_0358

Wat vertelt Juf Anja allemaal aan minister Guy Vanhengel?

 

Als beloning kregen de leerlingen een appel aangeboden door het Verbond van Belgische Tuinbouwcoöperaties.

De schepenen van Nederlandstalig onderwijs van de vier gemeenten (Brigitte GOORIS voor Jette, Dirk LAGAST voor Koekelberg, Peter DECABOOTER voor Sint-Agatha-Berchem, Jutta BUYSSE voor Vorst) zorgden voor ondersteuning vanuit de gemeenten. Koekelberg stelde zijn sportcentrum Victoria ter beschikking.

Minister Guy VANHENGEL, bevoegd voor onderwijs in de VGC, gaf dan weer extra financiële steun: “zin voor schooloverschrijdend initiatief wil ik zeker ondersteunen en verdient navolging. Ik heb begrepen dat scholengemeenschap SPECTRUM dit festival niet elk jaar kan organiseren. Maar er is een weg geopend en een organisatorische expertise opgebouwd die andere scholengemeenschappen kunnen helpen om een gelijkaardig initiatief te nemen. Het voorbereidend werk is geleverd en er is al een draaiboek voorhanden. SPECTRUM heeft zich bereid verklaard andere scholengemeenschappen te willen helpen en adviseren indien zij ook zo’n festival opzetten. Dat kan ik alleen maar aanmoedigen.”

DSC_0355

Drie musketiers: Dirk Lagast, Robert Delathouwer en Guy Vanhengel. Sterk omkadert door twee bewakers 😉

 

Tijdens zijn bezoek was de minister sterk onder de indruk van Koekelbergs schitterende sportcentrum in de Caisseries van Campenhout.

Een verborgen pareltje dat zelfs die ket niet kende!

 

 

Coördinerend directeur Roel De Groof legde het sportfestival vast in twee fotoreportages.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s