Heilige Huisjes

Een uitnodiging voor een rijke gespreksavond met interessante getuigenissen van gastsprekers rond het thema levensbeschouwing. KAK

Sinds enkele jaren maakt de ouderraad van het KAK zich sterk om elk schooljaar een debat, lezing, gespreksavond te organiseren rond een welbepaald actueel thema dat boeiend én informatief is. Na onze succesvolle gespreksavond “Brussel een geval apart” over de Brusselse diversiteit van vorig schooljaar, rees meermaals de vraag hoe hiermee werd omgegaan op school en meer specifiek in de lessen levensbeschouwing.
Dit jaar kozen zij ervoor om in deskundig gezelschap hierover een avond lang te reflecteren. Welke invulling kan of moet er in tijden van globalisering en pluriculturaliteit gegeven worden aan de levensbeschouwelijke vakken? Draagt de wijze waarop deze vakken in het curriculum van het (GO!) onderwijs worden opgenomen bij tot een groter begrip of verdraagzaamheid tussen onze leerlingen en leerkrachten? Is het wettelijk kader rond het organiseren van deze vakken niet stilaan achterhaald of misschien aan herziening toe? Wat zeggen we over experimenten met of het organiseren van één interlevensbeschouwelijk vak?
De deskundige gespreksgasten die voor het panel zijn uitgenodigd, zijn mensen die ons ongetwijfeld aan het denken zullen zetten. Het zijn:

– de heer Ahmed Azzouz van de Inspectiecomissie Levensbeschouwelijke vakken

– mevrouw Fien Ingelbrecht, interlevensbeschouwelijk stafmedewerker van Axcent

– de heer Luc Vernaillen, pedagogische begeleider van het GO! (onderwijs van de Vlaamse gemeenschap)

– de heer Patrick Hanjoul van het VPID (Verbindend Platform voor Interlevensbeschouwelijke Dialoog) en BZN (Bond Zonder Naam)

– de heer Patrick Loobuyck, professor Universiteit Antwerpen en initiator van L.E.F. (Levenbesschouwing, Ethiek en Filosofie)
De moderator die de avond in goede banen zal leiden is Evelyne Schoeters, voormalig stafmedewerker van Raymonda Verdijck voor diverse en gelijke onderwijskansen, nu werkzaam als vrijwilliger bij School zonder Racisme en tevens oud-leerkracht van het KAK.
Als afsluiter van de avond biedt  de ouderraad u met genoegen een drankje aan.
WANNEER: Donderdag 12 november 2015 – 20u00-22u00

WAAR: KA Koekelberg, Felix Vande Sandestraat 17, 1081 Koekelberg (slechts 100 m van metro Simonis)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s