KA Koekelberg levert voorzitter én ondervoorzitter VSK

Scholengroep Brussel meldt met enige trots dat Lora Haesenbroekx, leerling 6de jaar economie moderne talen van het KA Koekelberg, afgelopen zaterdag door de algemene raad van de Vlaamse Scholierenkoepel werd herverkozen tot voorzitter. Maar daar blijft het niet bij. Ook Soufiane Belali, klasgenoot van Lora, werd verkozen als ondervoorzitter van VSK.
KAK
De Vlaamse Scholierenkoepel, of kortweg VSK, is de overkoepelende leerlingenraad van Vlaanderen die de meningen van alle scholieren verzamelt en daarmee dus een legitieme vertegenwoordiger en spreekbuis is naar het onderwijsbeleid toe. De VSK is bovendien al 16 jaar een officieel adviesorgaan van de Vlaamse Minister van Onderwijs

Dit schooljaar wil de voorzitter extra inzetten op leerlingenbegeleiding op school. “Die taak ligt zowel bij de school als bij de CLB’s, maar hun werking is vaak echt niet ok”.

“Voor leerlingen zijn de medewerkers van het CLB en leerlingenbegeleiders op school vaak nobele onbekenden. We zien hen niet, we kennen hen niet, hoe moeten wij dan weten wie we kunnen aanspreken met onze vragen? Ik merk persoonlijk dat die frustratie bij leeftijdsgenoten hoog zit, en dat signaal krijgen we als scholierenkoepel ook. Hoog tijd dus om van leerlingenbegeleiding een prioriteit te maken in onderwijs”, aldus Hasenbroekx.

Thuis in Koekelberg wenst Lora en Soufiane alvast veel succes!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s