Chocolade basiliek

Het Belgian Chocolate Village vierde zijn eerste verjaardag op de werelddag van de cacao en de chocolade onder het thema “wanneer kunst chocolade ontmoet” . Op 1 oktober onthulde het museum drie prachtige chocoladesculpturen van Brusselse monumenten: de Basiliek van Koekelberg, de Cinquantenaire en het Atomium, gerealiseerd door de bekende chocoladebeeldhouwers Andrew Farrugia, Peter Teerlinck et Peter Mariman. Een unieke gelegenheid om het Belgische artistieke talent in het hart van Europa te verenigen.

Basiliek-chocolade

Frank de Conynck, bekend beeldhouwer en coördinator van het project is verrukt over de excellente samenwerking met het Belgium Chocolate Village:

Het is een prachtig project, uniek in België. Niemand heeft ooit op die manier een reproductie gemaakt van beroemde Belgische monumenten. Wanneer ik het resultaat aanschouw, kan ik niet anders dan ongelooflijk tevreden zijn. De monumenten werden gekozen door het Belgian Chocolate Village en het blijkt een fantastische keuze. Eerst en vooral omdat ze België vertegenwoordigen en anderzijds omdat het prachtige gebouwen zijn om naar te kijken … of ze nu van chocolade zijn of niet!”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s