Espace Catastrophe

cirK

De nieuwbouw die de gemeente Koekelberg gaat neerzetten voor circusorganisatie Espace Catastrophe gaat uiteindelijk dik tien miljoen euro kosten. De gemeente betaalt twintig procent, het Brussels gewest en Beliris elk veertig.

cirk_koekelberg_02_(c)_Espace_CatastropheDe gemeente is al sinds 2012 bezig met de plannen voor cirK oftewel cirque à Koekelberg. Het geplande gebouw vormt de hoofdmoot van het wijkcontract Historisch Koekelberg. Bedoeling is dat Espace Catastrophe, een organisatie voor circuskunsten die sinds 1995 vanuit de oude ijskelders in Sint-Gillis werkt, zich volledig in Koekelberg vestigt. De organisatie krijgt er een ruimte die drie keer zo groot is als haar huidige locatie.

De nieuwbouw verrijst op een terrein in de Neepstraat waar enkele gemeentelijke loodsen staan. Via een loopbrug zal het gebouw verbonden worden met een tweede nieuwbouw in de Stepmanstraat, naast het Sportcentrum. De gemeente kocht enkele jaren geleden drie huisjes in de straat, die zullen worden afgebroken.

De ingang van het nieuwe circusgebouw komt in de Neepstraat. Daar wordt een ontvangstruimte gemaakt, met daarachter twee grote zalen van 20 bij 20 en 20 bij 13 meter, volledig uitgerust voor circusvoorstellingen. In de grootste zaal is plaats voor 360 toeschouwers. Ook in de nieuwbouw aan de Stepmanstraat is een grote zaal met onder meer trampolines gepland. Voorts worden in het cirK-gebouw loges gemaakt en enkele kamers waar circusartiesten kunnen overnachten. Espace Catastrophe is, behalve een circus, immers ook een opleidingscentrum voor professionals uit binnen- en buitenland.

(Betina Hubo via Brusselnieuws.be)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s